The Blog

februarie 26, 2023 0

UE promite să devină dură cu privire la încălcările de confidențialitate ale Big: pune tunurile pe Google, Facebook, Amazon

Abordarea mai dură vine după ce Ombudsmanul UE a recomandat o monitorizare mai atentă a cazurilor Big Tech care intră sub incidența Comisiei irlandeze pentru protecția datelor, care reglementează Meta și alți giganți din industrie. Grupul de drepturi Irish Council for Civil Liberties (ICCL) a făcut o plângere la Ombudsman, acuzând Comisia irlandeză că este prea lentă și indulgentă față de încălcarea vieții private. Cu doar câteva săptămâni în urmă, Consiliul Europei pentru Protecția Datelor a forțat Irlanda să ridice o amendă pentru prelucrarea datelor împotriva Meta de la 28 milioane EUR la 390 milioane EUR (30,4 milioane USD la 423,3 milioane USD).

După cum observă WP, Comisia Europeană emite deja rapoarte la fiecare doi ani cu privire la stadiul general al aplicării GDPR. Cu toate acestea, nu a efectuat analize amănunțite și frecvente ale autorităților de reglementare a confidențialității din fiecare țară. Această nouă cerință va trage, teoretic, toate statele membre ale UE la răspundere dacă întârzie investigațiile sau nu aplică legea atunci când este necesar. Aceasta ar putea include repercusiuni juridice la Curtea Europeană de Justiție.

S-ar putea ca criticii să nu fie mulțumiți de transparență. Irlanda și alte națiuni își vor împărtăși progresele pe „o bază strict confidențială”, potrivit Comisiei. Este posibil ca publicul să nu știe dacă un organism de reglementare gestionează greșit un caz, cu excepția cazului în care UE ia măsuri vizibile, ca răspuns. Cu toate acestea, acest lucru poate încuraja MetaAmazonGoogle și alte companii grele din tehnologie să ia mai în serios legile europene privind confidențialitatea – ar putea avea investigații mai rapide și amenzi mai aspre, în caz contrar.

Sursa:

Leave a Comment

Your email address will not be published.